Välkommen till Rungeboholms Gård!


Vi har bedrivit framgångsrik hästavel på Rungeboholms Gård sedan början av 1900-talet. Då var ardennerhästen i fokus, numera är det shetlandsponnyn. Rungeboholms Gård är idag Sveriges största uppfödare av just shetlandsponnyer. Hos oss finner du också det stora flertalet andra ponnyraser.

På gården bedriver vi även seriös ponnyförsäljning med inriktning mot den nationella såväl som internationella marknaden. Vi sätter alltid kunden främst. Kunden har alltid rätt att ställa krav på att ponnyn ska vara till full belåtenhet. Med detta innebär full bytesrätt om detta krav inte uppfylls. Det har varit vår policy sedan hästen kom till gården.

Du hittar vårt stuteri mitt i Hästriket på riksväg 120 mellan Tingsryd och Emmaboda. Varmt välkommen att höra av dig till oss. Varma hälsningar Roland och Ann-Christin Fransson med familj.

Senaste nytt

Nya katalogen

2007-05-20, Pressmeddelande
Ladda ner den nya katalogen här »

Rungeboholms Gårds ponnyauktion

2007-04-16, Pressmeddelande
Den 16 juni blir det pompa och ståt i Tingsryd. Då kommer den alldeles unika Innerplanen att invigas, vilket gör TingsrydTravet till ett av Sveriges främsta hästsportcentrum alla kategorier. Läs hela perssmeddelandet »

Lysol nygodkänd hingst

2006-09-05, Värnamo
Lysol som är uppfödd av Ann-Christin Fransson på Rungeboholms Gård blev nygodkänd hingst med 40 poäng vid hingstpremieringen i Värnamo. Läs mer »

Lambretta diplomsto

2006-08-26, Norra Ljunga
Vid en uppsamlingspremiering i Norra Ljunga fick shetlandsstoet Lambretta diplom och 40 poäng. Läs mer ».

Äldre nyheter »