Senaste nytt

Nya katalogen

2007-05-20, Pressmeddelande
Ladda ner den nya katalogen här »

Rungeboholms Gårds ponnyauktion - En självklar begivenhet när unikt hästsportcentrum invigs i Tingsryd

2007-04-16, Pressmeddelande
Den 16 juni blir det pompa och ståt i Tingsryd. Då kommer den alldeles unika Innerplanen att invigas, vilket gör TingsrydTravet till ett av Sveriges främsta hästsportcentrum alla kategorier. En av programpunkterna denna dag blir Rungeboholms Gårds ponnyauktion – den allra första någonsin för stuteriet.

Mellan 30 till 40 ponnyer från Rungeboholm förväntas göra entré på TingsrydTravet den 16 juni. Tanken är att dessa ponnyer då ska få nya ägare. Samtidigt skrivs ett nytt kapitel för Rungeboholms Gård och Roland Fransson.
- Att satsa på en ponnyauktion är mitt och min familjs egna initiativ, försäkrar Roland. Vi har under en längre tid önskat att testa denna försäljningsform. I takt med att våra stamponnyer blivit fler och marknaden tuffare att bearbeta, anser jag att en auktion kan vara ett grepp väl värt att testa. Börjes hästauktion har under flertalet år lockat fullt med folk till Tingsryd och är ett gott bevis på fenomenets attraktionskraft.

Att förlägga auktionen till TingsrydTravet var inget svårt beslut för Roland att fatta. När datum för firandet av den unika anläggningen i Hästriket® hade bestämts blev tidpunkt och plats ett naturligt val. Detta hästsportcentrum får nu förutom sina redan existerande två travbanor även en ridbana, dressyrbana, westernbana, bana för körning samt en islandsoval att skryta om. Ett tämligen komplett hästsportcentrum som kommer att locka ännu fler hästentusiaster till Tingsryd. Inuti travbanan ska det i framtiden kunna bedrivas tävlingsverksamhet upp till minst nationell nivå, och i vissa fall även internationell nivå på vissa tävlingar. Förutom avhållandet av auktionen kommer vid invigningen även bredden av den nya anläggningen att visas upp och celebra gäster att tala.

För Roland blir målet med dagen framförallt att hitta nya ägare till sina ponnyer. Det är i synnerhet Shetlandsponnyer som kommer att säljas. Däremot kommer utbudet att variera där både exteriör-, rid- och travmeriter kommer att hamna i fokus. - Jag räknar med att cirka 80 procent av ponnyerna kommer att vara Shetland, berättar Roland. Av dessa kommer flera att vara av stuteriets berömda ”Lotta-stam”, avslutar han.

För mer information, kontakta:
Roland Fransson, Rungeboholms Gård, 0477-630 80 eller Claire Lieberath, Innerplansgruppen – På samma Plan, Tingsryd Travet, 0477-551 33

Lysol nygodkänd hingst

2006-09-05, Värnamo
Lysol som är uppfödd av Ann-Christin Fransson på Rungeboholms Gård blev nygodkänd hingst med 40 poäng vid hingstpremieringen i Värnamo. Vi säger stort grattis till Lysol och hans ägare Kristin Johansson, Hagdala stuteri i Kungsbacka. Vid samma premiering gjorde shetlandshingsten Karmin ett väl godkänt bruksprov.

Lambretta diplomsto

2006-08-26, Norra Ljunga
Vid en uppsamlingspremiering i Norra Ljunga fick shetlandsstoet Lambretta diplom och 40 poäng. Detta sto är efter Glittra och Valentino RS 308 och uppfödd och ägd av Rungeboholms Gård.

Jackie Europa-etta

2006-07-28, Halmstad
Shetlandsstoet Jackie fick vid European Shatland Games guld och gick etta i sin klass. Klassen var övriga färger och själv är Jackie rödskimmel. Vid söndagens final fick dock Jackie tidigt respass ut då konkurrensen från övriga Europa var stenhård. Men inte illa att bli klassvinnare, trots allt.

Shetlandshingsten Galant, uppfödd på Rungeboholms Gård vann sin klass och gick vidare till den kvarvarande finalen då endast 10 ponnyer återstod. Numera ägs Galant av Kotimäen Ponnitalli, Åbo, Finland.

Fyra diplomston i Tingsryd

2006-07-19, Tingsryd
Vid den årliga premieringen i Tingsryd lyckades Rungeboholms Gård kamma hem inte mindre än fyra diplom. Bäst av alla på hela premieringen blev också ettan i stetlandsklassen, Lupina! Lupina fick poängen 998 88, alltså 42 poäng.

Shetlandsponny 3 år
1. Lupina 42 p, rödskiWmmel
e. Epol RS 371 u. Gnista
2. Lapolina 42 p, rödskimmel
e. Center RS 322 u. Palotte RS 1667
3. Livia 41 p, brun
e. Center RS 322 u. Vinette RS 2703

Russton 3 år
5. Lydia, 40 p, brun
e. Uron G 493 u. Allgunnens Ida 2963